Reizen

Ieder jaar is er een kans om persoonlijk kennis te maken met het werk van Bird's Nest: een unieke reis naar India!
Download de folder en aanmeldingsformulier elders op de site. Ga hiervoor met je muis over het kopje 'Nederland' bovenaan de pagina zodat o.a. het kopje reizen verschijnt. als je daaroverheengaat kun je de optie reisfolder 2011 kiezen.

Deze reis zal worden begeleid door iemand die eerder met Bird's Nest India heeft meegewerkt. Het bezoek aan Bird's Nest in Pune en deelname aan een zomerkamp voor straatkinderen en kinderen uit de achtergestelde wijken, zal een onvergetelijke ervaring zijn.

De deelnemers van de reis kunnen actief betrokken zijn bij het kamp door samen met het Bird's Nest team de groepjes kinderen te begeleiden bij de verschillende activiteiten. Voorbeelden van taken: koken, inpakken, bidden, kopietjes maken, decors opbouwen, de kamers versieren, welkomst pakketjes klaarleggen, spel opbouw buiten, boodschappen doen, limonade maken, groepje begeleiden, fruit schoonmaken, thee koken, spel materiaal klaarzetten, toezicht houden, boodschappen doen, foto's maken.

In het programma wordt tijd opgenomen om kennis te maken met de stad Pune en wat te winkelen. Pune is een moderne Indiase stad met een interessante mix van hedendaagse en historische gebouwen, traditionele winkeltjes en westerse warenhuizen. Vanwege de vele universiteiten heeft de stad een enigszins westers karakter wat in groot contrast staat met nog sterke traditie van de oude culturen. Dit is zichtbaar aan de manier waarop mensen van verschillende standen en religies uiting geven aan de beleving van hun godsdienst en levensovertuiging.